Градът който плаща на българите в Bitcoin?

Градът който плаща на българите в Bitcoin?
Photo by Daniel Ferro / Unsplash

Президента на Ел Салвадор съобщи че започва сроежа на град мечта.

Ел Салвадор планира да построи първия в света „биткойн град“, финансиран първоначално от облигации, обезпечени с биткойни, каза президентът Найиб Букеле в събота, удвоявайки залога си да използва криптовалутата за подхранване на инвестиции в страната от Централна Америка.

Явно хората знаят нещо което.. не е по БТВ - то!

Половината от начисления ДДС ще бъде използван за финансиране на облигациите, издадени за изграждане на града, а другата половина ще плати за услуги като сметоизвозване, каза Букеле, като изчисли, че обществената инфраструктура ще струва около 300 000 биткойна.


„Ако искате биткойн да се разпространи по света, трябва да построим малка Александрия“, каза Букеле, 40-годишен опитен в технологиите!

След като бъдат издадени 10 такива облигации, 5 милиарда долара в биткойни ще бъдат извадени от пазара за няколко години, каза Моу. „И ако накарате още 100 държави да правят тези облигации, това е половината от пазарната капитализация на биткойн точно там.“

Сега всеки който мисли като мен че технологиите контролират света да стяга куфарите и да заминава. България няма да избяга и след 20 години да се върнете но биткоина ще го гледаме като картината на Мона Лиза в Луверъ..Майка..

Давай ....baby ...Давай!